Om oss

Vi brinner för trä och bastu

Bastumajoren drivs av Tommi Sorvari och Charlotte Granqvist sedan 2015. Idén att skapa en bastuverksamhet var ganska självklar, Tommi är uppvuxen med att basta, både i Sverige och på de många resorna till familjehemmet i Finland. Med andra ord så älskar vi allt som har med bastu och göra och har genom åren provat många olika varianter och modeller för att till slut komma fram till en bastu som vi tycker är bra, därför är vi väldigt stolta och passionerade över det vi gör!

Bastumajoren håller till i den gamla bruksorten Sandviken, här samsas historisk bruksmiljö med den fantastiska Storsjön. Sandviken ligger även väldigt bra till i Sverige, endast ca 18 mil till centrala Stockholm och ca 22 mil till Sundsvall.

2020-03/om-oss

Eget material

Vi på Bastumajoren är även väldigt stolta över att vi hyvlar fram vårt eget material som bastustugorna byggs utav. Ibland släpper vi loss fantasin och designar en helt unik bastu, därför har vi även ett komplett sågverk med bandsåg, hyvel och virkestork. Där kan vi göra egna bastulavar i önskad dimension eller kanske en helt egen bastupanel. Vi klyver och säljer även brasved samt sågar möbelvirke av ädelträ i grövre dimensioner.